Talerækkefølgen ifølge Emma

 

 1. Bruden selv (frivillig)
 2. Best Man / Forloveren
 3. Brudens far (hvis han ikke er tilstede, kan talen holdes af brudens mor eller et andet nærtstående familiemedlem).
 4. Værten dvs. typisk Gommen (Velkomst, overdragelse af ansvar for resten af aftenen til toastmaster)
 5. Toastmaster (Velkommen og tak for hvervet, praktiske oplysninger osv. Husk info omkring rygning, brudens slør og itu-rivning af dette....)
 6. Gommen selv
 7. Gommens far
 8. Andre der har lyst til at tale, beder toastmaster om taletid, og hovedregel er at jo tættere i familie, jo hurtigere efter Brudens tale.

 

 

 

Kirke og Præst

Der var ingen tvivl hos os, vi ville gerne giftes i Smørum kirke, da det er her vi bor. Vi vil så gerne vies af Edith. Det var sin sag at få kirketid, præst, frisør og hotel til at passe sammen, så alle kan på den samme dato. Vores held slog dog til og vi har fået det hele, lige som vi drømmer om.

Som præsten Edith sagde; " Oktober måned, så skal vi pynte kirken med bonderoser"  og vi sad med smil på læben og så allerede hyggen med bonderoser bredde sig. Mette var selvfølgelig lige et øjeblik henne ved tankerne om vores fælles blomst, der er stokrosen, men dem sår vi så bare selv i år. 

1/9-2016:  Så er vi ved at sætte datoer op med Præsten Edith til at snakke forberedelse til brylluppet i Kirken.

19/9-2016: Vi mødtes med vores præst Edith og brugte næste 2½ time på at tale om de forskellige ting der skulle foregå. Lige fra hvilke ord der kunne beskrive vores kærlighed, hvilke sange der skal synges og hvordan vi skal gå og stå. Det var så rart at få gang i den del.

Vi lærte bl.a at Mette skal føres op af Hans på hans venstre side. Dette er nordsiden og damesiden fra meget gammel tid. Ydermere vil Hans have sin højre hånd fri til at kunne forsvare Mette hvis vilde bejlere bød sig til på turen op ad kirkegulvet. De havde nok ikke venstrehåndede på det tidspunkt :-). Det er så i øvrigt sidste gang at Mette skal gå på venstre siden for når vi går arm i arm ud af kirken bliver det på Anders' højre side. På den måde opretholdes ideen om at kvinden går på nordsiden af kirken.

Vi mangler en skitse over hvor mange pladser der er oppe omkring vielses området. Vi skal nemlig have placeret vores familie der :-)

Fik aftalt at kirken gerne må pyntes fredag d. 7. oktober. Miv og Marianne har tilbudt at hjælpe os med de 30 stolerække buketter og de 5 vindues buketter. Her er de blå blomster som kommer til at dekorere kirken sammen med brudeslør - naturligvis.

3/10 - 2016: Anders og Mette var i Kirke til høst gudstjeneste og her fik vi set at de 5 vinduer vi skal dekorere er skrå. Så buketterne bliver hængt i en speciel Oasis plastik bakke med håndtag og med ståltråd hæftet til hasterne på kirkevinduet. Anders hjem og finde "bakkerne" på nettet og fluks bestille dem til den nette pris af 16 kr. stykket. Vi har købt tyl og så kan nogle sløjfer vel fylde godt ud også. Mette er i overvejelserne om at få dem lavet af en blomsterhandler.

Vasen til bænkebuketter måler 2*7 cm. Alt i alt var blomsterne til høstfesten 25 cm høje inkl vase.

 

 

Foto i kirken

Hvornår må der fotograferes i kirken?. Vi har skrevet til Tine som er fra Smørum kirke. Hun skriver: 

Hej Anders,

Der må fotograferes når bruden går ind og når I går ud igen, og under 3. salme – selve handlingen skal I og jeres gæster have i fred, så der er der ingen fotografering. I kan selvfølgelig også få taget billeder inde i kirken bagefter.

 

Venlig hilsen

Tina

 

Anders: Så er den på plads :-). Mon jeg kan gemme et kamera i min revers? Skal da klart have et billede (med lyd = video) af at Mette siger JA! :-)

 

1/9-2016:  Vi har endeligt besluttet os og aftalt med fotograferne Sus og Lars om at følge os hele dagen indtil brude vals er danset.

 

3/10 - 2016: Edith er åben overfor at vores professionelle fotografer de godt må tage de foto der nu engang skal tages, da de har kamera uden lyd og blitz og med langt zoom.

 

Salmer i Kirken

Vi ønsker:

Op al den ting som gud har gjort

Det er så yndigt at følges ad, for to som gerne vil sammen være

og så er Anders vild med... Jeg ved en lærkerede ... på gammeldags maner og som samle melodi.

30/5   Mette ønsker sig virkelig soul i kirken, men vi aner ikke om det er muligt i Smørum kirke og om vi kan få et kor til at komme og synge f.eks. "Jesus" eller  "oh happy day"

1/9-2016 -  Næste step er at snakke med Edith om, hvad vi egentlig må.

19/9-201: I forbindelse med vores besøg hos Edith beslutter vi at følgende sange skal synges:

 • 15: Op al den ting
 • 117: En rose så jeg skyde
 • 706: I blev skabt
 • 703: Det er så yndigt

Vi har ikke helt besluttet os endnu for indgang og udgangs sang - men Mette er mest til "Bridal March.." ved indgangen. Vi har skrevet lidt sammen med Heidi som er organist i Smørum Kirke og hun skriver:

Hvis I er til Savage Rose, så har de jo lavet et flot "Bryllups"stykke i musikken til "Dødens triumf", som lyder rigtig flot på orglet. Ellers er det bestemt også en mulighed at spille 1. sats af "Suite Gotique" (af L. Boëlmann) eller et nyere "Festpræludium" af Thomas Lennert eller Carl Nielsens "Festpræludium".

3/10 - 2016: Ja, så så man lige os to kende så meget til samler nu, at vi lige fik skiftet en salme ud. 706: "I blev skabt" ændrer vi til 192: Hil dig, Frelser og Forsoner

 

Fotograf

Ja, her går overvejelserne på Smørum eller Helsingør, vi vil gerne have et foto fra egen have, gerne med svanerne, men tiden passer bedre på Marienlyst, så vi vil bestille en fotograf til Helsingør... og så lægge hovederne i blød, hvad vi gør omkring Smørum.

17 maj; Vi har spurgt gode venners venner ( Hanne og Brian) om hjælp og fået navnet på en super god bryllups fotograf, så også her er der lidt fremskridt..

Anders: Vi tænker faktisk som gale over hvilken konstellation der er bedst. Ingen tvivl om at vi gerne vil have taget billeder i kirken af en professional. Det samme gælder i princippet i hjemmet ved søen (som skrevet ovenfor), men helt klart også i Helsingør - f.eks. ved Kronborg

29/5 Vi gik på vores aftentur med Simba i skoven og snakkede om, hvad vi hver især synes var vigtigt at få en fotograf til at forene for os, hvis vi nu skulle prioritere, da vi simpelthen ikke vil give 10.000 - 17.000 kr. for at få hele dagen dækket.  Anders vil prioritere foto ved kirken højest og dernæst et stort familieportræt med alle gæsterne og Mette vil prioritere et romantisk brydepar billede fyldt af kærlighed, åbne vidder med natur og strand og ved Kronborg samt et samlet foto af de 5 børn ( 3 brudepiger og 2 brude svende ). Når det så var sagt, vil vi jo begge heller ikke fravælge et godt foto, når brude kagen skal skæres for, eller til brude valsen.  En anden ide, der er oppe i tiden lige nu, er at interview gæsterne og sammensætte en lille 25 minutters videofilm med alverdens skøre kommentarer fra gæsterne, som en hel overraskelse til brudeparret til at hygge sig med i bryllups ferien.

Fotografferne: Susanne og Lars

Vi er til 2,5 times møde, tror slet ikke vi havde fantasi om at der kunne være så meget at snakke om, når vi allerede var så langt i vores planlægning. Vi blev blandt andet spurgt om hvilken type bryllups foto vi var til; på en skala fra 1 til 10, hvor 1 = Lak og Læder og 10 = Morten Koch hvilken type foto ønskede vi så? Anders svarede hurtigt, vi er på 7... mere stilrent, fint og klassisk end skævt, bart og anderledes. Lys og fototype blev snakket godt igennem, det samme gjorde vi om hele tidsplanen. Par billeder og familie billeder, der skulle tages stilling til rigtig mange ting og her kom det frem hvilken stor rolle best man og toastmaster egentlig har på dagen.

Kirkefotografen: Susanne Buhl

Vi var hos Sus i Hornbæk i 1,5 time og troede faktisk ikke, der kunne være mere der kunne overraske os, men hun havde været wedding planner i USA i 3 år, så hun havde styr på alt. Vi blev spurgt hvor mange gæster vi blev i kirken og da vi svarede 65 gæster og muligvis 40 til glo bryllup, gik hun fluks igang med at gange 30 sek. per gæst til at ønske tillykke og så kunne hun jo her rette lidt på tidsplanen. Derefter spurgte hun hvilken bil vi skulle køre fra kirken i og hvor den stod parkeret for der skulle være et naturligt flow i det hele. Godt point. Vi havde dog ingen svar, hverken på bil eller parkering. Klart at vores aften tur igen blev om Smørum kirke for at se på gangene rund om kirken og P mulighederne. Sus havde et godt hint... Jo mere Jeres gæster ved om dagen, jo bedre forløber hele dagen og brylluppet.

1/9-2016: Det blev Sus og Lars vi underskrev med fra morgen til brude vals er danset.

12/9 - 2016:Vi var hos Sus og Lars for at tale om foto under selve brylluppet. Det var dejligt at se dem igen. Nu er den del helt på plads.

 

Lånt & blåt

Ingen anelse, ud over Anders' blå kedeldragt, 

...men ud over det, er et fint lille strømpebånd med blåt nu også købt.

Og min blå kedeldragt bliver det nok ikke. Jeg bliver drillet fra flere sider når jeg har "landmandsdragten" på. Fatter det altså ikke!

1/9-2016 -  kun blåt er på plads ikke lånt

3/10 - 2016:  Lånt: Nu ved jeg det, jeg skal låne Mia's høje hvide sko.

 

Transport

Det bliver nok bare den gode gamle Volvo. Budgettet er ikke til andet her og vi tænker, at Anders selv kan køre til kirken i MG'en. Den lille smukke røde veteranbil - Baxter.

 

Efter nærmere overvejelser (August) er vi blevet enige om at vi lejer en bil der skal hente os fra kirken og køre os til Marienlyst. Bilen er lejet og klar til dagen :-)

1/9-2016: Vi endte med alligevel at leje en lille fin bil, men først fra Kirken og til Helsingør.  Også selvom Anders kommentar var, åh... så bliver Volvo'en ikke pyntet.

 

Eftermiddags kage

Vi har fået lov at bringe egne kager med til eftermiddagskaffen, så her vil vi spørge noget af vores dejlige familie og nogle veninder om hjælp til at bage en enkelt kage til kagebordet.

Anders elsker følgende kager; Jordbærkage, Bedstemors skæg, brownies, kryderikage og kokustoppe.

Mette elsker så nogle helt andre kager; Kiksekage, mors kanel og æble kage, gulerodskage med ostetoppings, hjemmelavet kransekage, medaljer og linser.

Derfor skal det nok bliver et fantastisk kage bord med blandet, så der er lidt for enhver smag. Fælles tænker vi også på lidt sundt så som;  hjemmebagt knækbrød, agurk- gulerods- og selleri-stave og muligvis et par melon skiver.

Anja (Lui's veninde) har lovet at bage to bradepander med hendes fantastiske hjemmelavede knækbrød. Jubiiii. Tove har sagt ja til at lave Rabarberkage og Marianne en chokoladekage/ chokolade muffins :-). Yes! (Siger Anders)

1/9-2016: Ups, her har jeg da vist helt glemt at få spurgt rundt.... Anja har sagt ja til at bage knækbrød og Mette Hansegaard til at tage grøntsagerne med, men hvad med alle kagerne... Her har jeg sgu' ikke fået spurgt. Ud over at Marienlyst stiller alt op og sætter kagerne på fade hvis de kommer i folie bakker.

3/10-2016:

Maria og Zita sørger for sammen med hotellet at få kagernbe til eftermiddagskaffen sat fint frem til kl. ca. 14.30

Anja: hjemmebagt knækbrød

Mette H: Agurk, Gulerødder og melon

Tove: Bedstemors rababerkage

Britt: kryderikage/gulerodskage

Miv: Napolionshatte

Marianne søs: Tripple Chokoladekage muffins ( med 3 slags chokolade i kagerne)

 

 

Bryllupsrejse

Vi skal ikke på bryllupsrejse. Vi har lyst til at være hjemme fra arbejdet i uge 41 lige efter festen og bare nyde suset og alle de mange indtryk, der helt sikkert kommer efter sådan en stor dag. Så vi tager fri fra arbejdet, men vil være hjemme på Stormosevej.

Vi har jo lige været i Indien og på Sri Lanka i marts måned og skal sammen med alle vores 5 dejlige "store" børn på en slags FØR BRYLLUPSREJSE til Kenya og Tanzania i sommerferien og så skal Mette sandsynligvis på arbejde i Indien i november igen, så det er tiltrængt med ro og balance i det skønne kønne og grønne Danmark. Vi glæder os til at gå hjemme i haven og nusse den vinter klar. Måske skal vi endda sætte bøgehæk på det stykke der mangler i haven, hvem ved.

Skøn før bryllupsrejse til Afrika:

 

24-08-2016:Vi havde en dejlig tur - men jeg (Anders) mener ikke at det på nogen måde kan udgøre en bryllupsrejse... Så det bliver nok sådan at vi tager afsted igen. Altså når vi får råd. I 2019 :-). 

3/10 - 2016:  Vi glæder os til at nyde livet hjemme i haven i hele uge 41.

 

Hvad skal vi hedde?

Mette: Det er Anders, der har bestemt vores navn. Det faldt bare så naturligt i begge vores ører (altså alle 4), så ingen tvivl om, at det skulle være det fælles navn. Vi var enige,  og det bliver: 

Mette og Anders Skov Westermann.

 

Bryllupskage

Marienlyst har aftale med Kagekompaniet i Kokkedal, dertil har vi selv talt med Smørum bageren, Lagkagehuset og La Glace.

For os er smagen inde i kagen, det vi prioriterer højest, så udsmykningen kommer i anden række, men det skal være i ægte marcipan. Her er vi begge fuldstændig enige, fondant er ikke noget for nogen af os, selvom vi anerkender, at der kan laves de smukkeste og flotteste udsmykninger i dette fondant materiale.

Der er mange overvejelser omkring en bryllupskage, udover det vi lige med det samme var enige om så skal vi overveje; Hvor mange lag?, skal det være luft mellem lagene?, ægte blomster i kagen? top figuren?, hvordan skal marcipanen marmoreres?, hvad skal bundene laves af?, hvilken smag / bær skal der i cremen?. skal der være marcipanroser? Jo, det er alt sammen spændende, vi har en hel klar ide om det hele, men glæder os til at blive inspireret til prøvesmagningerne. Der første smagning er allerede på lørdag d. 30. april, Conditori la Glace, Skoubogace 2, 1158 København K.... mums, vi glæder os.

 

Nu er vi klar til den næste kage smagning i lagkagehuset lørdag d. 7. maj.

 

Onsdag den 11. maj havde vi så 3. og sidste bryllups kage smagning i Rungsted fra kl. 16.00 til 17.00. Denne gang var smagning sammen med 8 andre par og den var stående, desuden kostede den 30 kr. pr. person og der var ingen kaffe ! Spændte og forventningsfulde tog vi tidligt fra arbejde og kørte ud i myldre trafikken for at smage endnu en mulighed for at finde den helt rigtige bryllupskage. Kage kompaniet går meget op i form og design. Samtidig har de samarbejde med Marienlyst så transport af kagen vil være uden beregning. Vi var begge hurtig enige om, nu var det hele blevet for vildt og for amerikansk. Så måske er vi bare blevet lidt gamle, men vi er heldigvis helt enige om at smagen er det vigtigste. Kun den ene af de fem mousse, den almindelige jordbær kunne vi lige her og af de fire bunde vi smagte havde de en konfektbund som var god. dog var der ikke noget helt specielt over kagerne og vi kiggede hurtig på hinanden og var enige om dette slet slet ikke kunne måle sig med de to forrige steder. Vi gik efter 5 minutter, ud i solen igen... lykkelige for vores kagevalg var truffet. Nu er kagen besluttet og bestemt.

 

 

 

La Glace havde den flotteste opsats og den bedste chokolade Mouse, samtidig med den bedste modtagelse og atmosfære og betjening.

Lagkage huset havde den bedste smag på både mousse og bund og de havde samtidig med det stilfulde i kagen også formået at køre kagen let, luftig og moderne i smagen. De kunne godt lave pynt og kagen i marcipan også. Vi fik smagt mousse af mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade, hindbær, jordbær, skovbær, passion og havtorn og en nøddebund og en chokolade bund. Valget af de 2 mousser er faldet på havtorn og hindbær og bunden er blevet en nøddebund og 4 friske frugter blandet som en hel skov symfoni i kagen; Brombær, hindbær, jordbær og blåbær.

Kage kompaniet havde ikke marcipan kager kun fondant og det er et no-go for os. Fondant det er for sødt og for tyggegummi agtig i vores sag. 

27/5 En lille krølle på vejen..  og en hage ved at være så tidligt ude:  Mette blev lige et kort øjeblik rigtig nervøs, da Anders lige smed nyheden, at Lagkagehuset er sat til salg. Py ha... vil de nye ejere køre samme koncept videre? ... ja det er nok sandsynligt, da det er sat til salg for en milliard og med visioner om det skal eksandere kraftigt i udlandet. Skal vi nu alligevel gå efter den sikre hos LA Glace...  vi (=Mette) er lidt usikre lige nu. Dog er der ingen af de 3 steder, der skal have kage-betaling før d. 1. oktober.

1/9-2016: Næste del er at komme ind til lagkagehuset og få betalt, det bliver vores eneste dessert den aften.

18/9-2016: Kagen er bestilt. Farver på dekoration er aftalt. Det bliver i de blålige nuancer. Ihh hvor vi glæder til at smage den.

3/10 - 2016: Vi har sendt farveprøver og de sidste detaljer om kagen, så nu kan de godt bage på livet løs til os.

 

Hvem skal følge Mette op ad kirkegulvet?

Mette: Da min far, Kristian, døde af kræft for 24 år siden, er det helt naturligt for os, at det er farbror Hans, der istedet skal følge mig op ad kirkegulvet og give mig væk. Hans har sagt JA og har lovet at følge Mette op til alteret. Anders: Egentlig så burde jeg nok have spurgt Hans om lov inden - men jeg satstede på at det var nemmere at få tilgivelse end tilladelse når nu jeg jo var HELT sikker på at Mette ville sige ja. Min usikkerhed blev ikke styrket da jeg brielirede med at troppe op i T-shirt til Hans' 85 års fødselsdag  - som den eneste i øvrigt. Og også uden slips til middagen. 

Nutidig og velligende foto fra Anders og Mette besøgte Onkel Hans i hans båd Boleo i Skovshoved havn d. 21. maj 2016

Gravering i ringene

Ja, der skal da graveres navn og dato i ringene, men vi kan jo næsten ikke undvære at have dem på, så hvornår skal vi lige gøre det?

Vi har været oppe hos guldsmeden for at få et AAgaard stempel på ringen er af det mærke. Det udløser måske rabat, når der så samtidig også købes brydekjole fra Panayotis i Vejle. Hummmm 20% er værd at tage med, så forsøget er igang.  ( Det er lykkedes at få rabatten )

Samtidig fik vi oplyst, at guldsmeden skal låne ringene i 8 til 10 dage, for at gravere navne og dato ind i dem. Første tegn koster 50 kr. og efterfølgende 9 kr. pr. tegn. 

1/9-2016: afleverings dato for ringene er på plads (17 sept.), men vi har ikke fundet ud af hvad der skal stå i dem endnu.

20/9-2016: Vores ringe er nu afleveret til gravering. Vi har besluttet os for at der skal stå følgende.

Et hjerte + en tal kombination som betyder noget for os + vores navn + dato for vielse.

3/10 - 2016: Vi har lige netop fået SMS om at ringene er færdige, så nu kan de blive hentet. Vi påtænker ikke at tage dem på før vi er blevet viet så ringene bliver transporteret videre til best man Kristian.

 

Reception

Ja, vi har overvejet reception, men vi synes dog, at tiden er al for knap til at kunne nå dette, samtidig med det hele også skal være hyggeligt og dagen vil vi gerne kunne nyde i fulde drag. Der bliver derfor ingen reception.

27/5 Vi er ved at fortryde... vil gerne have reception alligevel, for dem som evt. bare kommer og kigger i kirken.  Vi er gået i tænkeboks.

1/9-2016:  Nej , der bliver ingen reception for dem der ikke er med til festen.

23/9-2016: Hmmm - nu tyder noget på at vi alligevel vil lave en eller anden form for reception lige efter vielsen. Vi grubler videre :-)

3/10 - 2016:  Nu er det besluttet. JA, Vi holder reception, hjemme på stormosevej, så skulle der dukke nogle dejlige mennesker op til globryllup, så har vi fået Mettes arbejdskantine til at bage 100 hjemmelavede kransekager, og en masser lækker chokolade og lidt lækker let muserende sprøjt... både en sød og en tør af slagsen.

Foto af krans

 

Vores hjem /Stormosevej

Da der er nogle i familien og blandt vores venner, som endnu ikke har set vores hjem, åbner vi op for, at alle lige kan komme forbi huset efter kirken og få en let lækker og sund grov frokost sandwich og øl/vand med på vejen til at stille frokost sulten inden kagebordet kl. 14.30.... og dem, der har lyst kan samtidig gå rundt og se hus og have. 

Vi hører nogle af Mia's søde veninder fra Smørum, om de kan være her til at smøre friske grovsandwich, med salat i, mens vi er i kirke og så de pigerne rydde op og låse af, når vi alle er kørt videre til Helsingør.

1/9-2016:  3 skønne piger;  Simone, Lika og Ida står og tager imod alle gæsterne og de har smurt frokost sandwich til alle og de lukker huset pænt ned efter sig når alle har tanket mad og drikkevarer. Brud og Gom kommer også lige et lille smut hjem om huset i den lille fine bil.

23/9-2016: Så er der lavet goodie bags til alle gæsterne. Der skal ikke være nogen tvivl om hvem der skal have hvilken madpakke.

Gæster

Der er inviteret lidt over 70 gæster. Allesammen gæster vi holder utrolig meget af, eller som vi glæder os at lære at kende og som vi vil elske at dele vores bryllup sammen med. Vi håber naturligvis på, at de fleste kan komme, da oktober weekenden lige før efterårsferien, ikke normalt er den helt store party weekend.

1/9-2016  vi bliver 65 gæster, og 60 overnatter.  Næste morgen håber vi at vores mindre nevø Matti og niece Eloise også kommer til morgenmad og ser gave oppakning. 

 

Talen

Anders er allerede godt igang, og hvis alle Mettes fejl og fortræffeligheder skal nævnes bliver det en laaaaaaaaaang aften.  BLINK/SMIL

1/9-2016: Anders har helt styr på det... fnis !

3/10 - 2016: Jeg er næsten færdig med talen. I mit hoved er der en masse ord. Og en masse gode ord er godt begyndt. Og som bekendt er godt begyndt halvt fuldendt  :-) 

Brudepiger og Brudesvende

Vi vil gerne have vores 5 børn til at være brudepiger og brudesvende... passer lige med pige, dreng, pige, dreng, pige på een lang række.

Anders har Amalie (Malle) på 18 år og Andreas (Andy) på 17 år

Mette har Ann-Louise (Lui) på 24, Mia Maria (Mia) på 20 år og Magnus (Magge eller T.L.) på 15 år

Der er nu kommet dato på hvornår pigerne skal ud og se på kjoler; Lørdag d. 3. september.. og Mette må gerne komme med.

1/9-2016:  - Det er sådan set de 5 der har sat farven på tøjet og vi håber de bliver mere smarte end amerikanske. Altså IKKE ens men det de mest selv føler for i blåt. Gerne nået de vil bruge igen f.eks.  nytårsaften eller til galla.

 

3/9-2016: Tøjet til drengene er i hus :-). Hvad med jer, Tøser? Sker der snart noget? LOL

God ekspedient. Han parkerede os med Heineken og kildevand og så var vi klar. Bare rolig.... Klokken havde passeret 10 formiddag :-).

 

Brudebuket og knaphulsblomst

Søndag d. 15. maj. I dag står det på en spændende tur sammen til Skippers blomster. Miv sendte os et link, om at den lokale blomsterhandler rent faktisk i denne weekend udstillede forskellige brudebuketter. Det var en rigtig god oplevelse. Det var samtidig blomster "damens" svendestykke, så der var virkelig kræset om ideerne og farverne på brudebuketterne. Før valg af farve, blomster sort og bukettens endelige størrelse, skal typen vælges.

Der er den klassiske buket/model (Rådhusbuketten), de runde kugler i silkesnor ( som julekugler), buket med langt svøb, den enkelte buket med stilke og så den syede buket på rundt stativ (meget let og med tyndt enkelt skaft at holde på.)

Vi fik masser af inspiration, men nu er det jo Anders der skal vælge brudebuketten.

Onsdag d. 18/5: En tur på arbejde inde i holmens kanal ved kongens Nytorv gjorde naturligvis at Mette lige måtte ind i BB ( Berings Blomster) lige udenfor Margasin Du Nord. Desværre står BB ikke lige  og holder nogle brudebuket messer, men mens jeg var derinde, så jeg den smukkeste buket callaer blive bundet. Hold nu op, hvor de kan trylle med buketter. 

1/9-2016 - Anders har selv helt styr på denne del og at det er snart, det skal bestilles/bookes, mindst 1 måned før brylluppet, anbefales det.

 

 

Hvordan gemmer vi brudebuketten for evigt?

27/5: Mette har fundet en kunstner der laver en "kopi" af brudebuketten i glas.. Eller er det hele buketten? Anyways - vi får se :-) - for i morgen lørdag skal vi forbi kunstnerens udstilling i Haslev.

28/5 Vi er i Haslev, på aftalt besøg hos glas kunstneren Mette Enøe kl. 10.00. Hos hende, der kan forvandle brude buketten til et evigt minde og samtidig fantastisk kunst. Vi var begge helt solgt i hendes håndværk og færdige varer. Tror vi så over 500 måske snarere 1000 unikke mosaik glas værker. Woe wow.

 

1/9-2016: UPS  !  den skal da lige bookes og der skal tages mål af hvor stor vi har plads til skulpturen kan blive.

4/9-2016: Vi har målt og det kan være ca. 50*130. Men mon ikke lige jeg skal skære det i pap inden...

 

 

Morgengave

Mette kunne klart godt se at brudebuketten omdannet til et kunstværk, nok ville være den mest fantastiske og romantiske morgengave at tænke sig, selvom den ikke kan være klar før efter et par måneder. Og da Anders virkelig ønsker sig en havenisse, ja så tænker jeg, virkelig at være large her og lade endnu en lille rød nisse komme til samlingen, efter brylluppet. Samlingen består lige nu kun af een have nisse. Ja, faktisk tænker jeg, at Anders kan få en ny nisse for hvert år han holder mig ud, i bryllupsgave....fnis. 

 

1/9-2016:  Vi har aftalt at der ingen morgengaver bliver, ud over vi bestiller brudebuketten foreviget.

 

Makeup

D. 8/5 - til hverdag går jeg ikke med makeup, så det føles lidt over-kill at få lagt makeup på vores bryllupsdag. Ikke destomindre drev nysgerrigheden mig gennem alverdens boder i Magasin hvor de lægger makeup. En brude makeup, hvis man kommer derind til København koster 800 kr. De kommer ikke hjem privat officielt, men uden at have stået der længe, fik jeg da email adresse, så jeg kunne kontakte en makeup artist privat med henblik på at snakke pris og en privat. De mener en brude makeup tager 2 timer at gennemføre... hum hum, hvad skal de dog bruge de sidste 1 time og 50 minutter til ????  Jeg er et stort spørgsmåltegn.

1/9-2016: Mette har besluttet sig at der ingen makeup bliver, der vil jo være helt tosset når jeg aldrig går med den slags i hverdagen. Men Maria's datter Michelle får lov at lave mine negle i dagen anledning.

22/9-2016: Ny beslutning. Selvfølgelig skal Mette sminkes af en professionel. Det blev så Copenhagen Beauty Center. Så d. 4 oktober skal hun have prøvesminke i salonen og på dagen kommer der en ud til os.

 

Frisør og Frisure

Janni, har sat dato'en i kalenderen, så det er jo klart hende der skal sætte Mettes hår på selve dagen. Mette har købt et hårspænde i sølv, der passer til kjolen, som skal i håret. Her udover er der tænkt mange tanker om blomster i håret og frisure til bryllup'et. Skal alt håret være oppe, eller noget nede, skal det være skrabet tilbage, skal det være krøllet osv. Frisør Janni anbefaler klart, at Mettte selv søger inspiration over internettet til hvilken frisure der kunne passe den kommende brud.

Brudepigerne kommer til frisør ugen før og så sætter de så selv deres hår på dagen eller får veninder til at hjælpe dem på selve dagen.

Har fundet mit forsølvede hårspænde til dagen

 

1/9-2016:  - UPS  her skal jeg vist lige rykke lidt ... hm hm ... tænke tænke.

 

Forlade festen til midnat?

Anders: Under ingen omstændigheder. Vi skal da feste igennem sammen med alle vores dejlige venner :-)

Bord opstilling - bordplan 

Vi har ønsket os runde borde, så vi skal ikke sidde til højbords men alle sidde ved runde borde med rigtig god komfort. Stolene er lige sagen at sidde på, når det er over lidt længere tid, sådan noget som er af betydning, nu vi ikke er 20 år længere. Vi har været deroppe og prøve dem af til en middag.  

Anders er tilhænger af og nyder selv at måtte sidde sammen som par, når vi er ude, så vi overvejer noget i stil med at par sidder som minimum ved samme runde bord.

1/9-2016:  Status er den, at der bliver runde borde, der kommer til at sidde 8 eller 9 ved bordene. Anders og jeg sidder ved siden af hinanden. Resten er endnu ikke planlagt.

Anders har i går klippet navne og borde ud i papir og han vil gerne stå for at lægge en super god bordplan.

2/10 - 2016. Bordplanen er helt færdig. Det er virkelig nemt med så mange dejlige gæster <3

 

Hvad har vi mon glemt at tænke på?

Måske ikke ligefrem glemt, men endnu bare ikke skrevet om.

1/9-2016:  Tro det eller lad være men på nuværende tidspunkt har jeg lavet en liste på 35 punkter, som der skal tages action på. 

Bordkort servietter og bordpynt

Bordpynt: Vi har i Tanzania på Zanzibar samlet strandskaller til den helt store guldmedalje. Der er mindst 3 små fund til hver enkelt kuvert så nok skal pynte på bordet til vores blå hav/strand/natur tema. 

 

1/9-2016: Vi er kun  lige startet på at designe vores bordkort, pynten bliver fra Tanzania og servietter står hotellet for. 

 

2/10 - 2016: Bordpynten er pakket og klar til at blive afleveret sammen med bordplanen.

 

 

Hvordan sover vi natten før brylluppet

Anders har besluttet at det er ham der ikke sover hjemme i huset. Så han overnatter hos Kristian og Camilla i Lyngby.

 

Natmad

Er det ikke nok med bryllupskage? ... hum hum så bliver det nok bare en dyrlægens natmad og lidt pølse, men lad os nu se hvad vi finder på sammen med Marienlyst.

1/9-2016:  Den er besluttet sammen med menuen. 

 

Invitationer 

Nøj, hvor har vi hygget os sammen. Vi har først designet kortet med vores private foto og så gik vi op i at skrive teksten på kortet, så vi appelerede til alle typer, så vi fik dækket alle de 3 grundliggende instinkter. Overlever instinktet, de af os ,som gerne vil vide, hvornår der er mad og hvor vi skal sove. Det sociale instinkt, dem af os gerne vil vide, hvem der kommer med til festen og hvordan vi influerer på hinanden. Det intense instinkt, til os der gerne vil vide, hvad skal der ske på dagen, og bliver det her en sjov fest. Og ja, der er noget for os allesammen i denne her bryllupsfest, lidt af det hele. Så fik pixum i Tyskland lov at trykke invitationerne og vi gik som små børn, der venter på pakkerne juleaften til indbydelserne kom tilbage fra trykken. Nu var det så tid til, at den af os, der elsker teknik, gik igang med at finde frem til, hvordan vi kunne lave egne frimærker med foto og adressekort samt afsender labels.  (p.s. vidste du, at det ikke koster noget, at købe egne frimærker, udover porto prisen, så et frimærke til 8 kr. koster 8 kr. men så skal man jo selv have disse labels at trykke frimærkerne på). Alle invitationer blev postet tirsdag d. 19. april, da vi fandt een af de få stadig eksisterende gammeldags røde postkasser, og sendt som B post. Det første par, Helle og Bjarne, har allerede takket ja til invitationen og meldt ind om, at deres invitation var kommet torsdag d. 21. april, så vi håber alle andre har dem senest lørdag d. 23. april.

 

I dag er det så mandag d. 25. april og vi kender til 5, som endnu ikke har fået brevet, så vi var nok lidt for optimistiske mht. hvornår B posten kommer ud. Pudsigt at 3 breve til nøjagtig samme adresse hos min søster Marianne, ikke er kommet frem samtidig, søs har stadig kun modtaget 1 brev. Tålmodighed er en dyd.

I dag fredag d. 29. april har vi hørt om flere invitationer, der er kommet godt frem til Jer, vores gæster, men vi føler os ikke sikre på, at alle endnu er ude.

4/5 Onsdag har vi sendt til Mettes mor Elisabeth og til Anders mor Tove & Herbert, så om et par dage burde alle breve være ude.

17/5 - så var alle breve alligevel ikke kommet sikkert frem. Vi har lige fået et brev retur fra postvæsenet, fordi der manglede et bogstav ( i )  til hus-nummeret, som den eneste fejl i adressen. Så nu det afsted med at A-post brev i en fart. Vi håber, at det er det sidste, vi skal skrive om i den henseende.  Vi afventer spændt.

Nu er den også kommet frem til Anders kusine, så vi er i den gode tro, at alle 71 er inviteret, og glæder os så bare til at høre, hvem der kan komme.  ( SU. til den 1. juni)

1/9-2016:  Bare så dejligt at så mange kunne komme til vores bryllup. Jubiiii

 

Brudevals

Anders: Vi har spurgt vores egen verdensmester i dans, Henriette Ulstrand og hendes mand Frank, om vi kan få noget assistance. Nu skal der jo ikke gå "Vild med dans" i den  - men måske vises der fraklip på storskærmen. Og jeg glæder mig til Mettes baller af stål, skraldgriner. Til gengæld har jeg lovet at mine arme kan nå rundt om Mette. Det betyder jo nok, at dunken skal tæmmes. Henriette mener bestemt, vi kan lære den lille dans på en time, men hun har jo heller ikke set os danse endnu.

1/9-2016:   På søndag lærer Henriette os den første nemme del ( en firkant ) som vi kan gå og øve på, så bliver næste del i rigtig lokale med dansegulv

4/9-2016. Så kom vi i gang med træningen. 1000 tak til Henriette (og Frank) som har påtaget sig opgaven. Vi trænede i 25 minutter. Det var alt.. Men også rigelig tid til at de begge konstaterede  at der var nok at se til :-). Vi klør på med krum hals...

 

 

24/9  Vi har trænet og danset sammen og det ligner sørme vals. Der er en lille detalje, brudevalsen går ekstremt hurtigt 180 beats per minute (bpm) og vi kan på nuværende tidspunkt danse den til 120 bpm.

25/9 Anders: Og 120 bpm er RIGELIGT :-D

28/9 Mette valgte at parkere volvo'en, uden at sætte i gear eller trække håndbremsen, må skyldes bryllups kuller, så venstre tåspids  blev temmelig fladmast, da bilen rullede hen over foden, mens Mette tog arbejds tasken ud fra bagsædet, netop som bilen rullede af sig selv. Så øvelse af valsen har stået stille et par dage = en uge, men skal nu genoptages.

Best man 

Anders fik med bankende hjerte og en måske lidt nervøs stemme endelig spurgt Kristian om at være hans Best man. Jubiiiiiiiii Han sagde JA. De to er bare så skønne sammen.

 

 Me and my best man :-). I dag (lørdag d. 13/8) har vi været ude for at se på tøj. Nu har vi jo heldigvis samme krops bygning (sådan da) så det bliver svært at se forskel på os. Vi hyggede os - og shawarma'en var perfekt!

Toastmaster

 Jubiii. Vores største ønske og første valg til rollen var min kommende svoger. Og han sagde JA! Nu ved vi at alt kommer til at foregå i ro og orden :-)

 

 

Det kvindelige touch i dagen løb styres af Maria og Zita.

Når der på selve dagen lige skal et kvindeligt håndelag til, hist og her, så står Maria og Zita simpelthen klar til assistere Best Man  Kristian og toastmaster Jan, 

Tøserne, de har lovet, at de nok skal være til at finde i baren, så jeg er nu ganske tryg ved, at bordkort og bordpynt blir' nede i kasserne, alle får nok indenbords og lommerne bliver fyldt med øl, så stormosen er tørlagt, før vi kører videre til Helsingør.

 

Farver

Vi har endnu ikke bestemt os for noget farvevalg, men Marienlyst vil gerne holde møde med os om blomster og farvevalg efter sommeren.

Kjolen i hvid, kirken pyntet med lyserøde bonderoser, brudebuketten i lakse farver og bryllups kagen med lilla nuancer. Se det går bare ikke, med alle disse forskellige farver, der må traffes et valg, der rummer et ens farvetema.

Vi er kommet meget tættere på et farvevalg. Nu er vi tæt på at have valgt blåt tema. Dog kan alt ske endnu.

1/9-2016: Vi har slået os 100% fast på blå farver og naturtema.

25/9-2016: vi arbejder videre med de skønne blå farver fra dueblå til mørkeblå.

 

Simba 

Vi har overvejet, hvordan vi kan få Simba med, den lille sort/hvide hund med butterfly, men vender nok tilbage til det traditionelle valg og prøver at få ham passet af yndlings Tilde i Tune, hvis hun er hjemme i den oktober weekend.

Mandag d. 25. april: Tilde har allerede svaret Ja til at passe Sims, så check, nu er den del på plads. Simba hygger med Tilde fra torsdag til mandag i bryllups weekenden.

 

1/9 - 2016:  Vi har slået os fast på at Simba ikke er med, men passet.

 

Menu

Foreløbig slet slet ikke på plads endnu, der skal prøvesmages o.s.v. på Marienlyst.  Jeg kan dog røbe, at det ikke bliver al for fed mad, der kommer nok et sundt islæt over menuen.... men vi er 2 om at bestemme, så i får også kød. Skrald griner.

Selvfølgelig skal vi have 3 retter, men vi bestiller bare ikke dessert, for bryllups kagen skal være desserten til vores bryllup. Vi snakker derfor om Suppe, fiskeforret og kød  eller fiskeforret, kød og oste tallerken. Lad os nu se, hvad vi kan blive enige med kokken om på Marienlyst.

1/9-2016:  Vi har slået os fast på menuen, som vi var oppe og vælge i lørdags. Nu mangler vi bare at komme til prøvesmagning, som kan gå hen at rykke valget, såfremt noget ikke falder i vores smag. Anders opgraderede vin menuen og fik rødvinen med hjem for at smage om den faldt i god jord.

25/9-2016:  På tirsdag 27/9 skal vi til prøvemiddag. Suppe, forret og kronvildt.  Vi har kun fået 1 melding om madallergi og een vegetar.

3/10 - 2016: En ekstra mad allergi melding, vi håber alle har tænkt på at melde ind, så vi kan passe godt på vores gæster.

 

Brudekjole

Nu er den del jo hemmelig for Anders...så shysssss.

Jeg har lige i hovedet, hvordan min kjole til vores kirkebryllup skal se ud. Det er første gang, jeg skal gå op ad kirkegulvet og så skal det naturligvis også være i min pigedrøm af en kjole. 

Med ideerne i hovedet, på hvordan min kjole skal se ud, også den om at få kjolen skræddersyet, gik jeg igang med at søge internettet tyndt for brudekjoler, efter min drømmekjole.

Og så var den der....under nyheder for 2016, gib..... brudekjolen.... wow woe..... jubiiiii

Bare lige det lille issue, at den kun findes i Vejle. Jeg ringede til butikken, der fortalte mig, at det tager 4 måneder at få syet og bragt kjolen hjem, men at de har een hjemme til at prøve i str. 34. Den kjole skal simpelthen prøves, for at finde ud af, om den nu også stadig er drømmen, når den kommer på i virkeligheden.

Så jeg har aftalt tid til prøvning, når Anders og jeg vi nu alligevel skal til Jylland til konfirmation. Min penneveninde Zita fra Herning, møder mig i vejle og prøver den med mig lørdag d. 23. april kl. 11.00. Så er der stadig mere end 4 måneder til at få kjolen bestilt hjem i, hvis det er så heldigt, at mit første og eneste kjolevalg, lige er ramt rigtigt og sidder i skabet.

Jeg er spændt på lørdag...  

Lørdag d. 23. april til brudekjole prøvning i Vejle i Jylland:

Anders satte mig af med bankende hjerte og var da lige med inde og hilse på ekspedienten og han fik skam en kop kaffe, før han blev sendt afsted og ud af butikken.

Sikke en god service, det må jeg sige, de kunne finde ud af i denne store brudekjole butik. Først blev jeg spurgt om, hvor mange jeg ventede, at der kom med mig til kjoleprøvning. Jeg havde Zita med, bare os 2. Vi så rundt og de andre havde både mor, svigermor, søster, svigerinde og en stribe veninder med og det var sgu' nok lidt stressende for den kære brud, specielt det ene sted, hvor de alle 8, havde hver deres mening. Nå, men tilbage til min egen oplevelse. Først blev vi budt på the, kaffe eller vand, alt mens ekspedienten dannede sig et indtryk af mig (bruden) og hvilken kjole, der var min drøm og hvilket budget, vi skulle holde os indenfor. Ud fra det, jeg fortalte om mit kjoleønske, var der 4 super relevante kjoler fra årets mode i 2016. Ind i prøverummet, på med kjolen, nøj en oplevelse, det gibbede i mit hjerte og så skulle jeg ud i det store åbne rum foran det største spejl jeg nogensinde har stået foran, og op på en lille skammel, for at længden passer og kjolerne faldt smukt ned ad kroppen. Woe wow... fine kjoler, men både ekspedient og Zita kunne godt se, at jeg kun strålede med 2 af kjolerne på. Så skulle jeg tilbage i det normale tøj igen, frisk kaffe blev serveret og så endnu en pause, denne gang en tænke pause, hvor de 2 udvalgte kjoler blev hængt frem og så kunne vi snakke om fordele og ulemper. Humm... jeg kan bare sige, at Zita og ekspedienten var 100% enige, men de ventede til jeg havde meldt ud. Som ekspedienten sagde."Det handler om at finde den kjolen bruden selv finder sig bedst tilrette i". Så fik vi snakket lidt om undertøj, specielt bh'en, diadem til håret, sko i silke med lækkert blødt topfor i tåen og halve numre, selv siddende strømper, boa - både med ærmer og uden og hvordan den pels boa kan gøres mindre, så den passer i størrelsen, strømpebånd flettet med blåt silkebånd indeni, smykker og ørenringe, der passer til kjolen osv.  I ro og mag, kom vi frem til tidspunktet hvor et endeligt valg skulle træffes... vi var enige, alle 3, og så var det tid til endnu engang at prøve mit endelige kjolevalg. Vupti... 1 2 3, og så gik det stærkt, det var skam kjolen, ingen tvivl, nu var den valgt, købt og betalt, så den kan bestilles hjem i størrelse 36. Jeg prøvede den med en masse nåle for den var kun hjemme i str. 40. Om 4 måneder kommer kjolen til Jylland. Hvis jeg taber mig mere, skal den sys ind til str. 34, men hvis jeg holder mig stabil på vægten, går str 36 an og alle retterne kan være der under bryllupsmiddagen til festen. fnis... Så om 4 måneder, når kjolen kommer til Danmark - Jylland - Vejle, skal jeg en tur mere derover, for at få den lagt op i rette længde af skrædderen. 

P.S. Til konfirmationen søndag, mødte jeg 2 nye skønne damer, som naturligvis skulle høre om vores tur i brudekjolebutikken og gæt lige om de også havde fået deres brudekjole fra selv samme butik... YES yes lige præcist i selv samme butik. Her kom også kun gode minder og anbefalinger frem.

D. 29/4:  I dag har jeg fået en spændende e-mail om at de er gået igang med at sy min brudekjole. Kilder helt i maven. Syerskerne melder, at det forventes, at den er klar og leveret i slutningen af august. Jeg er bare så glad for at være i ordenlig tid, tænk hvis jeg ikke havde kunnet få min drømme kjole p.g.a. tidspres.

Så er nylonstrømperne klar

27/5  -  Brudekjole butikken har samarbejde med mærket på vores bryllups ringe, så det er faktisk lykkes Anders at få 20% med tilbage virkende kraft. Sådan ! nu skal der festes og derud over får vi fremsendt 2 farveprøver fra kjolen, så Anders og de 2 brude svendes skjorter, kan blive i samme hvide nuance.  Anders: Tænk en gang.. Der var slet ingen problemer med at det var mig der skrev til dem. Gad vide hvad de havde gjort hvis jeg havde bedt om et foto at den kjole Mette har valgt?

Panayotis 

Der er en konkurrence om den bedste frieri historie og Anders skriver vores historie... og gæt engang. Han vinder 1. præmien og vi får et gratis ophold på Vejlefjord Hotel og Spa. Så nu er turen over efter brudekjolen sikret. Mette skal jo til skrædder for at få kjolen lagt op i rette længde når den er syet færdig slut august. 

1/9-2016:   Den er endnu ikke kommet til Danmark, efter 4 måneders syning ....

22/9 Anders og jeg kører til Jylland, nu er kjolen kommet til landet og skrædderen Henriette Rambøll  i Vejle skal sy den op i længden på een dag, så vi kan få den med hjem igen med det samme. Hjemmefra kl. 06.15 og så bare afsted mod de jyske egne. Vi havde brude svendenes skjorte med for at dobbelt checke om det var den rette hvide farve. Den passede 100%. 08.45 var jeg i gang hos skrædder, hun satte nåle og jeg opdagede at BH'en og sko ikke passede, så mens Henriette skulle have sy ro kunne vi bytte sko og BH i brude butikken. De rette størrelser var ikke hjemme så nu må vi gå og vente på eftersendelse. Alt imens skrædder lagde kjolen op shoppede Anders og jeg på Bryggen i Vejle. Vi fandt Mettes ørenringe til dagen, dog måtte guldsmeden til Herning i een af hendes andre butikker for at finde to hvide perler som skal være vedhæng i ørenringene på dagen. Perler i ørenringene matcher til den Ole Lyngaard halskæde med elefantvedhæng som Mette skal bære på selve dagen samt perlearmbånd også med Ole Lyngaard kuglelås. Til brudesvendene fandt vi manchetknapper i børstet stål, meget maskuline knapper. 

3/10-2016 Uha nu er det lidt for spændende;  Bruden venter stadig på posten kommer med brudesko, ørenringe, BH'en og den lille fine taske. Mette lavede lige nogle ændringer, da vi var i Jylland sidst, hvilket gjorde at de måtte sende alle disse ting med posten over til os.

 

Musik

Mette: Masser af overvejelser er igang, og intet på plads endnu. Vi vil gerne have rigtig levende musik. Måske kan vores frisørs mand Peter og hans band spille for os den aften. Vi må i dialog med Peter.

Anders: Vi har virkelig lyst til at spørge Kusine Anja, om hun har lyst til at berige os med hendes klavermusik under velkomstdrinken. Der står et flygel, i hall'en hvor vi skal mødes, og det kunne være så dejligt. Men nu skal hun jo lige spørges først <3. 

D. 12 maj, så fik Anders talt med Peter og aftalt at han og 2 andre kommer og spiller fra kl. 23.30 til kaffen og til brudevalsen og så til den lyse morgen, hvor vi skal feste og danse. Trioen spiller på trommer, bas og guitar og Peter kan også synge, så det bliver festligt.

19. Maj: Peter meddeler at der er fundet et par rigtig gode med musikere - så nu er det på plads. Aner ikke om de kalder sig noget - men det finder vi ud lidt senere.

25.08-2016:  for at vi kan nå det hele, må vi muligvis skyde brude valsen er kl. 00.15, men hvem tæller dog også den slags. Vi har sagt skidt pyt og det hele går nok alligevel.  Hellere danse til levende musik end et bånd før midnat.

1/9-2016: Al musik er faldet på plads til dagen - jubiii